lördag 18 augusti 2012

DN-galan

1984 var jag på DN galan fört första gången.
Kameran var med och eftersom jag själv var medeldistanslöpare så var en av mina stora idoler Carlos Lopes. Portugisen Carlos skulle springa 10000meter och sätta världsrekord på Stadion men istället blev det hans landsman Fernando Mamede som satte världsrekord den varma sommarkvällen.
På vägen hem till Karlstad satt jag och funderade på om det blev någon bild där på upploppet när jag fotograferade med min Konica T4 och 400asa film.
En vecka senare kom bilderna på posten och jag var överlycklig.
Ytterligare någon vecka senare sprang Carlos Lopes hem ett olympiskt guld i Marathon under OS i Los- Angeles.

Idag bevakade jag DN galan (förjagvetintevilkengångiordningen) och nu går jag själv på den innerplan jag beundrade för 28 år sedan. Mina bilder idag går inte till historien och det kanske man inte alltid ska kräva, istället blir det mötet med nya fotografer som sporrar mig.

För alla bilder går att ta bättre, även de jag var överlycklig för 1984


3 kommentarer:

 1. Spurtspecialisten Cova ser jag! Mats Erixon kom fyra på EM -86 efter italienarna Mei, Cova och Antibo!
  Tre grymma effektfulla bilder i riktigt fräna vinklar. Du hade undervattenshuset vid vattengraven? Jag var ju intill men glömde att kika om du hade det...

  SvaraRadera
 2. Underbar läsning Jonas!
  Bra bilder från DN-galen också!

  //Daniel

  SvaraRadera
 3. Vore väl trist om man inte utvecklades ... :) Såg dig på TV vid vattengraven och stavhoppet. Har aldrig plåtat friidrott. vore kul att plåta DN-galan. Friidrott verkar göra sig bra om kvällen.

  SvaraRadera