Svårt att missa kanelbullarna idag men hittade
inget bra recept.
Ringde en mästare i ämnet och fick många tips
och några frågetecken.
- Ska du knåda för hand?
Allt skrevs ner på en lapp och sedan bara
tvätta händerna noga (inte göra som praktikanten som tappade ett plåster i 60
liter deg).
När jag tvättar händerna hittar lilla dottern
min lapp och ”pimpar” den lite.
En treåring hinner rita mycket på en minut och
de mästerliga baktipsen blev mycket svårtydda.
Kommer mest ihåg att ABSOLUT inte snåla med
smöret och det gör jag inte heller.
500 gr gick åt.
Kanske därför som bullarna ser ut att rinna
iväg på bakplåten, som jag vet inte vad.
Goda blev de iaf och lilla dottern påpekade
flera gånger under kvällen att hon inte hade ont i magen, sen tog hon en till:-)
Kanske var det smörbullar jag bakade, vem vet?
En mysig bakdag att minnas livet ut :-)
SvaraRadera