fredag 10 februari 2012

Världsklass

Alla är bra på något men ingen är bra på allt.
Kanske måste man vara riktigt dålig på något för att bli riktigt bra på annat.
Kanske måste man ibland vara arg för att bli snäll.
Man behöver iaf  våga satsa och våga misslyckas för att kunna lyckas.

Idag utses årets Världsmästare i pressfotografi och klockan 11 släpps hela listan på pristagare i World Press Photo ( se här) och jag är övertygad om att det finns flera bekanta namn på den listan.
I de klasser jag har koll på finns nästan alltid  Adam Pretty (Getty) med och i år han har en helt fantastisk serie med simhoppare som ligger mycket bra till.
Donald Miralle är också en av Världens bästa sportfotografer och de senaste åren har han satsat hårt på Ironman tävlingen på Hawai där han tagit fantastiska bilder.
Gemensamt för dessa fotografer är att de vågar gå vid sidan om, vågar chansa och chansa gång på gång tills bilderna sitter.  

När det gäller Ara Abrahamian så är han inte med i WPP tävlingen och om han vore med skulle han hamna sist, eller möjligtvis näst sist för foto är inte hans grej. Och när han väl kommit sist i WPP skulle han spänna ögonen i mig och säga:

Du Jonas , bara du själv kan bestämma om du vill bli bäst och bara du själv kan jobba på och göra allt, sen spelar det ingen roll vad andra tycker och tänker, jobba bara på så blir du bäst.


1 kommentar:

  1. Man måste säga att Ara har alldeles rätt för sig. "Jobba bara på så blir du bäst". Härligt.

    SvaraRadera