tisdag 7 januari 2014

Nöjd å glad med Åretsbild.


Ganska nyss gick den andra deadlinen för Åretsbild och förhoppningsvis har alla hunnit få in sina bidrag.Själv skickade jag in fler bilder än på många år och jag är dessutom mera nöjd än kanske någonsin.Nöjd behöver inte alls betyda att jag kommer vinna massor av priser för så funkar det inte.

Nöjd beror på att jag flera gånger under året gjort genomgångar av mitt och andra fotografers bilder och att vi gemensamt lyckats komma vidare i de reportage vi hållit på med.

Glad att jag har tragglat bilder framlänges och baklänges med Dareberg och andra. Att vi hjälpts åt att dra upp varandra när någon varit på väg ner i diket.

Glad att jag å Dareberg höll sportfotoworkshopen i höstas och allt jag lärde mig där.

Glad att vi gemensamt stängt ner vissa projekt och öppnat upp andra.

Glad att jag har haft förmånen att följa några av Sveriges absolut största stjärnor inom sportbildjournalistik och att de flera gånger visat mig nya sätt att ta bra sportbilder.

Nöjd å glad att jag faktiskt lärt mig mera i år än på många år och det är värt mera än att få ett pris i Åretsbildlotteriet.

Tack alla ni som hjälpt mig.

Här kommer ett av de reportage jag skickat in:

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder och ett stort lycka till i "lotteriet" :)

  //Jörgen

  SvaraRadera
 2. Fint som vanligt Jonas! Lycka till!
  Jag fastnade för bilden som heter #3878, det såg spännande ut, vad är det för något?

  Antar att du liksom oss fick gallra bort en del Sport Feature, tycker det är väldigt synd att den klassen försvann. Jag vet inte om det är så, men ser bara på din kontaktkarta ovan att det ser ut som samma evenemang på 3882, 3918 och 3926 (till Feature, Kultur/nöje och Sportbild)
  Problemet när man tar bort Sport Feature blir ju bara att man inte riktigt vet vilken klass man skall stoppa sina bilder i. De tar bort Sport Feature för att de vill ha mindre sport, och det slutar kanske istället med att Sport Feature hamnar i de andra klasserna. Kan bli intressant.
  Sen är det ju lite roligt att de har två sportkillar i juryn ! Kanske blir en hel del sport i år, i de andra klasserna ändå, haha!

  Nåväl, lycka till kompis! Snyggt!

  SvaraRadera
 3. Jag håller tummarna för dig!
  /LarsD

  SvaraRadera
 4. Tack

  Jag kan inte riktigt berätta än.
  Reportaget kommer i tidningen snart.

  Jag har för övrigt lämnat in en hel del "sport feature" bilder även i sportklassen.
  Tror inte att ÅB riktigt har tänkt på hur de formulerat reglerna för sportbild och dessutom brukar det tyvärr finnas flera versioner av regler eller klassbeskrivningar som blandas och ges av vid jurymötena.

  Lycka till själv
  / Jonas

  SvaraRadera