onsdag 23 januari 2013

Sportfeature
Lars Darebergs inlägg (här) är ett väldigt viktigt blogginlägg  om det ska finnas kvar någon status i ÅB och speciellt sportklasserna .

London OS var det första sedan 2000 som jag inte bevakade på plats och därför ägnade jag mycket tid åt att granska det bildmaterial som producerades av stora byråer och svenska fotografer. Analysen var lätt att göra (här) och de svenska fotografer som bevakade OS låg i topp hela tiden. Detta har givetvis många olika anledningar och en av dem är att det finns en god tradition av både feature och action fotografering av sport här i Sverige.
Denna tradition har under senaste 10 året Svenska fotografer fina priser i Worldpressphoto, NPPA och Poyi vilka alla är världstävlingar .

Att just 2012 skulle vara ett exeptionellt dåligt år för svensk sportfeaturefotografi ser jag absolut inte.
Snarare tvärtom.
Jag ser fram mot jurygenomgången vid ÅB i Trollhättan där frågan om sportfea kommer att bli extra intressant. Speciellt då WPP resultaten och  jurygenomgångarna i POYI då varit och jag blir inte det minsta förvånad om det återigen finns Svenska framgångar i dessa tävlingar med specialjurys i sportklasserna.
Och jag vet också att flera av de Svenskar som har bra chans där var inte ens med på listan i ÅB.

Vilket känns tråkigt:-(Inga kommentarer:

Skicka en kommentar